10.04.2014. – LJUBAV IV.

Ljubav koju dajete povećava se, ljubav koju gomilate sahne!

Čini se da mnogi ljudi nepotrebno otežavaju vlastiti život ne uviđajući važnost misli i stavova koje odašilju. Počnite iz vlastitog uma raščišćavati one stvari za koje znate da predstavljaju ili stvaraju nove probleme, poput kivnosti, samosažaljenja, okrivljavanja drugih, bijesa.

Što je više dajemo, ostaje nam više ljubavi!

Dopustiti potpun i nesmetan protok ljubavi iz srca u život može biti tajna bogatog života koji donosi zadovoljstvo. Štoviše, davanje više ljubavi može poslužiti kao prekretnica za dušu, kao jedna od onih blagoslovljenih trenutaka u kojima životne poteškoće uzmiču pred spoznavanjem Božje nazočnosti. Oslobađanje od tih blokada može širom otvoriti vrata još većem davanju vlastite ljubavi.

Davanjem se razvijate.

Kada im aktivno pružate sreću, ljudima je lakše podnositi težinu tereta koji nose!

Kada ljubav dajete svjesno, posredstvom misli, riječi i djela, lakše ćete postati vlastitim poljem sile ljubavi. Taj dar, davanje i primanje mogu biti jedinstveni, skladni tok najmoćnije sile u svemiru.

Čovjek ne može biti usamljen ako pomaže usamljenima.

Pomognite sebi pomažući drugima.

Usamljenost nije moguće nadvladati stjecanjem nečega; to je stanje potrebno popraviti davanjem! Kada čovjek nastoji zadovoljiti potrebu čovječanstva, mogućnosti su beskrajne. Počnete li s jednom zadaćom, recimo provedete li sat nesebično s nekim tko je imao manje sreće od vas, moguće je da će se čudi dogoditi i onome tko daje i onome tko prima.

Čovjek je tražen ako odražava ljubav, radost, mir, strpljivost, ljubaznost, dobrotu, vjernost, blagost, samonadzor!

Biti voljen i cijenjen prirodna je i duboko usađena čovjekova želja. Stoga iskustvo slaganja s drugima nije nekakva nevažna stvar. Riječ je o važnoj vještini kojom je potrebno ovladati želimo li biti uspješni i sretni. Odgovor će vam možda izgledati jednostavan, no riječ je o iznimno ključnoj stvari: potrebno je iskreno voljeti ljude!

Darovi ljubavi, radosti, mira, strpljivosti, ljubaznosti, dobrote, vjernosti, blagosti i samonadzora darovi su poniznog i iskrenog pojedinca i dopiru izravno iz srca!

O autoru zmusk

Zrnca mudrosti uz šalicu kave.
Ovaj unos je objavljen u Aforizmi, pouke i označen sa , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s