02.02.2015. – MUDROSTI IVANA PAVLA II.

VJERA: Da bi mogao reći Vjerujem, ja Vjerujem, moraš biti spreman na samozataju, na odricanje sebe samog; isto tako moraš biti spreman na žrtvu, na odricanje i moraš imati plemenito srce.

LJUBAV: Put dobra ima ime: naziva se ljubav. U njoj se može naći ključ svake nade, jer svakoj istinskoj ljubavi korijen je u samom Bogu.

RAD: Rad mora biti čovjeku na pomoć kako bi postao bolji, duhovno zreliji, odgovorniji, da bi mogao ostvariti svoje poslanje na zemlji, kao neponovljiva osoba, a i u zajednici s ostalima, a nadasve u onoj temeljnoj ljudskoj zajednici – obitelji.

SVIJET: Nije teško zaključiti kako današnji svijet čezne za više istine, za više ljubavi i za više radosti, unatoč svoj ljepoti i veličini, unatoč dosezima znanosti i tehnologije, unatoč privlačnom izobilju materijalnih dobara koje nudi.

MIR: Sukobi što se javljaju oko nas, oskudice i nevolje koje tište i more tolika ljudska bića s kraja na kraj svijeta, jesu izazov za sve one koji se ispovijedaju kao Kristovi sljedbenici.

RELIGIJE: Bog želi spasenje svih ljudi. Otajstveno, ali stvarno. On je prisutan u svim ljudima. Čovječanstvo tvori samo jednu obitelj pa su sva ljudska bića stvorena od Boga na njegovu sliku. Svi imaju zajedničku sudbinu od trenutka kad su pozvani da u Bogu nađu puninu života.

PATNJA: Kad je tijelo duboko zahvaćeno bolešću, posve nemoćno, kada čovjek postane gotovo nesposoban za život i rad, unutarnja zrelost i duhovne veličina dolaze još više do izražaja i postaju poukom osobama koji uživaju dobro zdravlje. Na Jobovo pitanje: Zašto patimo? Zašto ja patim? Dobivam samo odgovor da patim s Kristom, da prihvatim poziv koji mi On upućuje s križa: “Slijedi me!”

Oglasi

O autoru zmusk

Zrnca mudrosti uz šalicu kave.
Ovaj unos je objavljen u Aforizmi, Izreke, pouke i označen sa , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s