30.03.2015. – HEROJEV JE UM UGLAVNOM POZITIVAN!

Strah je stalno prisutan u nama. Dio je onoga što nas je nagnalo da evoluiramo.

Pokušajte svakodnevno živjeti smirena uma; nemojte stalno sumnjati i pitati se jeste li vrijedni. Negativne misli kao što su: “Ne znam mogu li to izvesti” ,”To je previše za mene”, “Nikad prije to nisam radio”, “U prošlosti sam podbacio” i slično odvlače vam pozornost od uspješnog djelovanja. Takve nam se misli često vrte glavom, a tada nismo onako dobri kako bismo mogli biti.

Da bih se osjećala sretnom i bila pozitivna, najprije moram napraviti nešto što volim i probuditi osjećaj zadovoljstva u sebi…

Budite svjesni kako se osjećate. Povremeno se osjećate loše, neraspoloženi ste ili poraženi, a tada je najbitnije prihvatiti odgovornost, priznati da ti osjećaji izviru iz vašeg razmišljanja i odlučiti nešto poduzeti kako biste promijenili okolnosti u kojima se nalazite.

Nikad se ne možete otarasiti straha, jer strah je fiziološka reakcija. Možete nekoga priključiti na aparat i vidjet ćete reakciju straha. Uvijek ćete dobiti strah kao reakciju.

Želite li živjeti životom u kojem nema straha, nikad nemojte napustiti područje svoje ugode. Želite li rasti, a rast je ono što će vas u konačnici usrećiti, morat ćete stalno izlaziti iz tog područja. Stoga, ako se bojim, to je nešto pozitivno.

Kad unatoč strahu izlazite iz područja svoje ugode, utjecaj straha popušta, a srčanost vam raste.

Ako imate hrabrosti odrediti svoj cilj, ako imate ustrajnosti da ga slijedite, a onda ga i ostvarite, iskoračit ćete iz područja svoje ugode. Zato je nužan dio uspjeha da budete voljni i dovoljno hrabri da iskoračite iz područja svoje ugode.

Ujutro se probudite i budite svjesni da ste zdravi, da možete hodati, možete vidjeti i možete disati!

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Aforizmi, Anegdota, Izreke, pouke i označen sa , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s