03.04.2015. – Eli eli lama sabachtani! (Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?!)

Gotovo se svaki heroj nađe na rubu smrti ili uistinu umre, a onda se ponovno rodi. Ta ideja o psihološkoj, emocionalnoj, duhovnoj ili tjelesnoj smrti užasava ljude. Ali moramo je prihvatiti širom raširenih ruku, poput Krista na križu.

Ako postupaš s ljubavlju, postupat ćeš prirodno. Ako reagiraš sa strahom, odbojnošću, bijesom, možda ćeš postupati normalno, ali nikada nećeš postupati prirodno.

Neka ti ovo bude zadatak, neka ti to bude ponajveća radost: vraćati ljude njima samima. Čak i u najmračnijem času. Osobito u takvom času.

Stariji poznaju istinu i život. Znaju što je važno, a što nije. Znaju što se uistinu podrazumijeva pod riječima kao što su čestitost, iskrenost, odanost, prijateljstvo i ljubav.

Ako si se zatekao u zločestom djelovanju zbog toga što si pokušao napraviti ono što je najbolje za tebe, zbrka nije nastala zbog toga što si sebe stavio na prvo mjesto, nego zbog toga što nisi pravilno shvatio ono što je najbolje za tebe!

Mnogi se ljudi upuštaju u odnose razmišljajući o onome što mogu izvući iz njih, a ne o onome što u njih mogu ugraditi. Svrha odnosa je odlučiti koji bi dio sebe volio vidjeti “očitovanim”, a ne koji bi dio druge osobe volio zarobiti i zadržati.

Ponašaj se kao da ni od čega i ni od koga nisi odvojen te ćeš već sutradan iscijeliti svoj svijet. To je ponajveća tajna sviju vremena!

Oglasi

O autoru zmusk

Zrnca mudrosti uz šalicu kave.
Ovaj unos je objavljen u Aforizmi, Anegdota, Izreke, pouke i označen sa , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s