Dječje priče i stihovi za laku noć XLI.

Bokić, klinci i klinceze. Avaj, prinčevi princeze. Za ovu subotu za vas smo pripremili mačje ovaj dječje priče. Ne znam ni sama tko se tu više skiče. Jer baka vaša ili djed sijedi meni šapće na uho kako po sav dan netko od vas negdje vani sjedi. Ili je na sportskoj aktivnosti ili sjedi u glazbenoj školi, ali po cijeli dan iz kuće izbiva, baš kao pravi mačić skita.

Zato, ne brinite nego priče ove s laptopa ili kompića “skinite”. Malo uživajte u krilu mame, dajte svojoj maci malo domaće salame ili koji drugi zalogaj slastan, pa neka prede vam u krilu meku dok čitate ove priče za neku drugu planetu. Onu – mačju, na kojoj je sve bolje i ljepše, na kojoj se isto u školu sprema, ali onu – mačju za učit oštrit kandže da ti netko plijen ispred nosa ne mazne. Podsjeća li vas to na život naš, a što se drugo može? Iz ove, (mačje) kože nikud se ne može. Zar nije tako? Mjau, mjau!

 

Kajo (Deseti život)

Ja sam Kajo – ali prvo i najvažnije, nisam ja nikakav kajkavac nego su me tete čuvalice našle u Svetom Kaju. Gdje? A gdje drugdje nego uz cestu, gdje sam autostopirao kako bi što brže stigao do Splita. Ja sam im htio objasniti da se baš nešto loše osjećam, da mi nema mame, da sam posve sam, ali su me odmah „spakirale“ veterinaru . Mali sam i kako vidite – premeden. Sada sam ozdravio i nadam se da vam se sviđam. Teta mi je šapnula da sam pravi bombončić i da neće biti problema da za mene skupite 200 kuna. Ja ne znam što su to kune i kakve to veze ima sa bombonima, ali pouzdano znam da me možete rezervirati kako bi bio samo vaša maca i kako više ne bi autostopirao.

Kajo je sretno udomljen!

 

Miševi i mačke naopačke?
Pardon, bez miševa!

U moru automehaničara, ronioca, penjača po zastorima, rezača/ žica, lovaca na moljce, muhe i buba mare, nezavisnih vrtlara diverzanata, pozadinskih servisera tv-a i grijača tastature, perača suđa i manekenki, na coveru grupe imamo i jednu New age macu. Umiljata i mazna Maca Mica je majstorica za dobrovoljnu imobilizaciju žrtve što je prvi uvjet za pohađanje mačje škole uspješnog opuštanja. Njena asistentica Violeta nam odgovorno tvrdi kako ova mačja škola opuštanja ne počinje dosadnim predavanjem, kako moramo prihvatiti pristup otvorene receptivnosti našeg tijela, zadržavajući pasivnu opservaciju samoga sebe“i sličnim kompliciranim teorijama introspekcije, nego umilnim pogledom nakon kojeg ide bezuvjetno maženje, maženje i maženje.

 

Frka, nje i cvijet (Deseti život)

Jeste gledali Klub boraca? Ja jesam, a iako sam lijep kao Brad Pitt, u svojoj ulici nisam dobio ništa drugo osim ugriza, dubokih rana i apscesa. Susreo sam se i s jednim mačjim Tysonom koji mi je odgrizao komad uha, što da vam pričam… Sve u svemu grozno. Kad su me tete čuvalice pronašle, na meni su živjele kolonije parazita i održavani plemenski sastanci buha i krpelja. Ne samo što sam jadan, bidan i bolestan dva tjedna morao piti neke hujfuj tablete, što su me pikali i maltretirali, nego su me još i kastrirali. Moja teta čuvalica kaže, postavljena mi je dijagnoza „2014krm/izvanHzzo“ odnosno kronična maznost. A ta dijagnoza zahtijeva posebnu terapiju i holistički pristup. Ja sam previše pitom i prenježan za ulicu i da ove moje fotke najbolje pokazuju moje borilačke sposobnosti odnosno, bolje rečeno, nesposobnosti. Za kvartovske okršaje baš me briga – sada sam okrenuo novi list i tražim ljubav i sve ono što s njom ide – hranu, vodu i naravno, druženje. Nježan sam cvijet, k tome vrlo mlad – smijem i van, ali samo pod nadzorom. I kao i svi moji prijatelji, skupljam novce da platim svoje dugove jer sam potrošio jako pun zavoja i vata i gaza i flastera i svašta nečega.

Linda Domazet

 

Laakuu nooć djeco. Već nam se drijema. Na spavanje eto, već nam se sprema. Lakuu noć djeco cijeloga svijeta na spavanje ide cijela Zemlja planeta. I mačji svijet već drijema. Snije kako miševe lovi i ostali plijen, ali kod kuće ih čeka posudica slasna, zalogaja tečna i nimalo masna. Do iduće subote na istome mjestu jedan mjau i jedna vau, plus : ćao bao od tete Linde Domazet-e i ZMUSK-ovaca.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s