Što nama, ljudima 21. stoljeća, znači slaviti Uskrs?!

Biti Nazarećanin danas je – cool!?

 

Što je onda s potragom za Svetim gralom, s posvećenim putovanjem? Za mene je to putovanje od samo 30 cm, dok putujemo od glave prema srcu, od razmišljanja prema osjećajima, od zahtjeva i nagrada prema zahvalnosti i poniznosti. Duhovno putovanje kulminira u smrti ega i stavljanju duha na prijestolje.

Kao što sam spomenuo u svojoj knjizi Šaptanje vjetra promjene, priča o razapinjanju na križ simbolično je učenje koje predstavlja naše duhovno putovanje. Tu je ego/osobnost koje utjelovljuje Nazarećanin, umirući na križu, izmrcvaren i u mukama. Marija Magdalena i druge žene podno križa predstavljaju blagost yina u našem beskrajnom, duhovnom Ja koji ne može učiniti ništa da spasi ego. Žene mogu samo čekati!

Kad je Nazarećanin umro, stave ga u grob, gdje je bio tri dana. To je simbolično za tišinu, meditaciju i molitvu. Predstavlja introspekciju, disciplinu, poniznost i zahvalnost – osobine koje preuzimate na sebe dok putujete kroz mračne špilje svojeg unutarnjeg Ja. Tijekom introspekcije i iscjeljivanja pripremate se za predivnu prisutnost Svetog Duha, povratka Boga u svoj život.

Nakon trodnevnog boravka u grobu, Nazarećanin uskrsne od mrtvih i odlazi u nebo, te u tom trenutku dobiva novi identitet – postaje Krist, Božansko Svjetlo-napunjen živim duhom, besmrtan, te se još jednom vraća u Božju prisutnost.

Naše putovanje je isto. Na ovom svetom putovanju mi iscjeljujemo sebe i pridonosimo sveopćem iscjeljenju planeta, jer ništa neće biti dobro sve dok ego ne nestane. Ostavite gluposti koje ne mogu trajati. Prihvatite duh s poniznošću i zahvalnošću i zakoračite u svoje unutarnje Ja. Meni izgleda predivno da svi mi, duboko u sebi, znamo što raditi na tom posvećenom putovanju.

Iskreno sam zahvalan što živim u ovom modernom dobu, tako udobno i gotovo bez truda. To je savršeno doba u povijesti za osobna otkrivanja i duhovna putovanja. Po mom mišljenju, to je zbilja cool.

Autor i predavač Stuart Wilde jedan je od posebnih likova pokreta za samopomoć i ljudski potencijal. Njegov stil pun je humora, kontroverzan, jednak i transformacijski. Napisao je 16 knjiga. Stuartove knjige prevedene su na 12 jezika. Ovo je ulomak iz knjige Zahvalnost, autorice Louise L. Hay.

 

Vaše: Povjerljivo, uz šalicu kave, želi svim “Zapadnim i Istočnim” kršćanima, te protestantima blagoslovljen i sretan Uskrs, kao i svim ljudima dobre volje!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s