Za mrvu ljubavi… svi smo mi rođeni!

Za mrvu ljubavi…
svi smo mi rođeni!

setnja_par_shutterstockŽeljela bih ukratko izložiti neke svoje ideje o seksualnosti, ma koliko one bile nepopularne i neke promjene koje se događaju. Možda ćemo i u ovom području morati prilagoditi svoje misli. Mi kao društvo imamo toliko mnogo osuđujućih vjerovanja o svojoj seksualnosti. Zapamtite: bez obzira na vašu seksualnu orijentaciju, ona je za vas savršena. Kada govorimo o vezama, to se odnosi na sve nas, bez obzira na to je li naša veza heteroseksualna ili homoseksualna. Čak i znanost sada priznaje da je seksualna orijentacija nešto s čime se rodimo, a ne nešto što odabiremo. Ako ste heteroseksualne, zamislite kako biste se osjećale da vam kažu da morate postati lezbijke. To bi bilo gotovo nemoguće. Isto je kad pitate lezbijku da postane heteroseksualna. Osjećam da se moramo ispričati svojim lezbijskim sestrama za strašne načine na koje smo ih se odrekli. To je najgora vrsta plemenskog izopćivanja. Ne smijemo sebe ili bilo koga drugoga kritizirati za nešto što je tako jednostavno i prirodno kao seksualnost. I upravo nas tu društvena predrasuda sprječava da sudjelujemo u slici Života. Volite se takvi jeste. Bog nikada ne griješi.

specijalne_akcije_za_zaljubljene_u_uscu_671158111Danas otkrivamo da mnogo starijih žena, koje nikada na takvo što ne bi pomislile u prošlosti, sada počinje istraživati gay način života i okreće se drugim ženama za intimne veze. S manjkom muškaraca u ovoj dobnoj skupini, to ima savršenog smisla. Zašto bismo odabrale biti same kad nas čeka ljubav? Intimnost s drugom ženom može otkriti dubine koje žene nikada prije nisu osjetile. Žene u vezama mogu biti nježnije i brižnije od onoga što si muškarci dopuštaju. Osim toga, druge su žene obično spremnije prihvatiti i razumijeti tjelesne promjene koje nam se događaju kako starimo.

Mnoge od vas možda nisu znale da je u viktorijansko doba dominacija odvojenih svjetova muškaraca i žena (u poslu, politici, roditeljstvu, i td.) muško-ženske odnose načinila vrlo napetima, pa su se žene vrlo često okretale drugim ženama za intimnije odnose. Ženski je dnevnik mogao sadržavati stranice napisane o prijateljici, a zatim kratku rečenicu “Sinoć sam prihvatila bračnu prosidbu g-dina. S,” Romantična prijateljstva bila su uobičajena i među mlađim muškarcima iz srednje klase. Netko te odnose nije smatrao znakom homoseksualnosti. Zapravo, taj naziv čak nije bio izumljen do pred kraj 19. stoljeća. To je ujedno bilo i vrijeme kada je prostitucija dosegnula svoj vrhunac: New York City imao je jednu prostitutku na 64 muškarca, a u Savanahi u Georgiji omjer je bio 1:39.

mace-valentinovo-1

Stoga je moja poanta: ljubav je ondje gdje je nalazimo! Ljubavna se moda mijenja od zemlje do zemlje i iz stoljeća u stoljeće. Mi sada imamo određene tzv. norme, ali i one će se s vremenom promijeniti. Shvatite da imamo mogućnosti u seksualnosti ako ih odlučimo prihvatiti. Sve dok imamo brižno srce i želimo najbolje za sve oko sebe, želimo biti slobodne donositi vlastite odluke. Neke će od nas odlučiti biti aseksualne, što je također u redu. Odbacimo osude i uživajmo u ljubavi kada je vidimo. Kada dajemo i primamo ljubav, njegujemo svoju dušu i širimo dobru energiju!

(Moć žene, Louise L. Hay)

Vaše, Povjerljivo, uz šalicu kave…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s