… s Barbarom Nola (11.03.’15.)

Sve će biti dobro!

Gošća malih ženskih razgovora:
dramska umjetnica Barbara Nola

 

Dramsku umjetnicu Barbaru Nolu trenutno imamo prilike gledati na našim malim ekranima u TV noveli Vatre Ivanjske. Barbara je rođena u Zagrebu gdje i danas živi. U sretnom je braku sa redateljem Lukasom Nolom i majka je dvoje djece. Glumom se Barbara bavi od djetinjstva i kao djevojčica debitirala je u predstavi Šegrt Hlapić, a kao profesionalna glumica debitirala je u ulozi Petrunjele u predstavi Dundo Maroje redatelja Paola Magellija.

Osim ove TV novele, Barbaru Nolu mogli smo gledati TV noveli Sve će biti dobro, u TV noveli Dolina sunca i u Larinom izboru. Inače, Barbara je već dugi niz godina angažirana u kazalištu Gavella u Zagrebu,a iza njezinog umjetničkog rada su i impresivne nagrade poput dva Marula, Nazorova nagrada i nagrada za najboljeg glumca dobivena u Vinkovcima. Barbara, kako nam je kazala, “ne posvećuje pažnju previše nagradama”. Njoj je jedino važna igra na daskama koje život znače ili na filmskom platnu, a od svojim filmova je posebno izdvojila film Pravo čudo uz filmove u kojima smo je imali priliku gledati poput Ruskog mesa, Dok nitko ne gleda ili Rastanka i još mnoštvo drugih…

Za Male ženske razgovore Barbara je s puno jednostavnosti i susretljivosti spremno odškrinula vrata svojeg ženskog svijeta u kojem caruju njezin suprug, sin i kćerka u čijem društvu ona uživa, u kojem se uvijek rado vrti oko štednjaka, a slobodno vrijeme provodi u spremanju i čišćenju stana ili odlasku u kinu, ali u kojem bi bilo mjesta i za jedan incognito odlazak na večeru sa Leonardom De Capriom što je Barbarina tajna želja kao i mjesta za opću, ljudsku iskrenu zabrinutost za društvo i mali-veliki svijet u kojem Barbara živi…

 

Jutro započinjete sa…
Sa Nescafeom, to je jedino sa čime moram započeti jutro. Dupli Nescafe.

Kako biste se opisali u tri riječi?
Euforična, stalno zabrinuta i pomalo defukusirana na previše planova.

Vaš uzor u životu?
Meryl Streep.Zašto? Zato što je neopisivi talentirana, nevjerojatno vrijedna glumica i još ima četvero djece.

Najromantičniji trenutak u životu bio je…
Kad me Lukas pitao da hodamo, na Stradunu, klečečki, već je bilo tri u jutro, a nakon moje prve profesionalne premijere u životu.

Što je najvažnije u vezi?
Ljubav. Davanje.

Jeste li ljubomorni?
Manje, sada. Prije – više. Ne baš, pomalo. Obuzadavam tu bikovsku slabost.

Što vas je privuklo vašem suprugu?

Njegov izgled, njegova osobnost i to što je super svirao gitaru i pisao pjesme.

Iz takta me može izbaciti…
Nepravda, užasna subjektivnost ljudi koji ničime nisu zaslužili biti na poziciji na kojoj jesu… ah, svašta me može izbaciti iz takta, kad vidim na televiziji kako je opelješena ova zemlja… u principu: nepravda!

Iz kuće ne izlazim bez…
Ah, bez mobitela, ali izađem i bez njega. I bez pudera na licu, malo.

Najdraži film?
Lovac na jelene.

Omiljeni parfem?
Coco Madeimoselle.

Sa kojim glumcem biste rado otišli na večeru?
Sa Leonardom Dicapriom.

Što nikad ne biste mogli oprostiti?
Mislim da je moja tolerancija jako široka. Uopće ne znam što ne bih mogla oprostiti. Sve bih mogla oprostiti. Više manje, sve.

Kako provodite slobodno vrijeme?
Čisteći kuću od nereda, idem u kino, družeći sa mojom obitelji, sa svima od jednom, pa sa svakim posebno, da im svima dam pažnje koju mislim da im trebam dati, a čovjek ne stigne dovoljno. Vježbajući, trčeći sa svojim psom po ribnjaku…ima puno stvari koje volim raditi. Ponekad na putovanjima, ali to je rijetko i to ćemo popraviti. Moja kćer i ja, sigurno.

Volite li kuhati?
Prije nisam voljela, jer me strašno opterećivalo i radilo stres i užasnu odgovornost i pritisak sam osjećala, jer nisam bila vješta u tome. Ali Lukas je super kuhar i sa njim sam naučila kuhati. I sad kad su djeca veća, imam više vremena da se usredotočim na kuhanje i postalo mi je baš jako zabavno. Najviše volim napraviti lazanje, jer ih djeca najviše najviše vole, pa ti je drago kad netko navali. A ja najviše volim kuhati mesne saftove, jer sam se u tome dosta izvještila.

Koji odjevni stil njegujete?
Mislim da ja nemam nikakav stil i moj se stil vrlo mijenja. Vidim nešto što mi se sviđa na mojim prijateljicama onda to skinem, onda vidim Kate Moose kako divno izgleda, pa mislim, ja bih baš ovako voljela izgledati. Tako da plutam. Mislim da je pomalo opušten i rokerski. Uvijek se vratim na tu djetinjastu fazu da želim izgledati kao pankerica od 20 godina. Kako god mislim da ne bih trebala, uvijek kupim na kraju takve stvari.

Knjiga koju biste još jednom rado pročitali?
Sto godina samoće.

Na televiziji nikad ne propuštam…
Carstvo poroka.

Koju glazbu slušate?
Svu glazbu koju vole moji ukućani. Znači, Lukas voli klasiku, pa sa njime slušam klasiku, preko moje djece sam upoznata sa svim sadašnjim zbivanjima. Tako da je to jako različito. Ja volim i hip-hop i sve to volim. Možda najviše volim onako slušati blues.

Što ste po horoskopu?
Bik, a vaga mi je podznak.

Imate li fetiš?
Nemam.

Što ste oduvijek željeli, a niste učinili?
Dobro naučiti engleski, ali baš dobro. I naučiti voziti auto i snimati film koji će režirati Woody Allen.

Jeste li praznovjerni?
Ne baš.

Vaš moto u životu?
Sve će biti dobro.

Svaka prava žena nikad ne smije…
Po mojem mišljenju: pred muškarcem previše pričati o bolestima i dozvoliti da ju se pretvori u krpu za brisanje prašine.

Što je za vas majčinstvo?
Smisao života! To mi je najvažnije i najljepše što postoji.

Da ulovite zlatnu ribicu, koje tri želje, biste poželjeli?
Znači: da svijet prestane sa destrukcijom, ratovanjem i uništavanjem samog sebe, da u Hrvatskoj stvari krenu prema bolje i da se dovoljno obogatim da mogu osnovati kazalište i snimati filmove.

Što je za vas uspjeh u životu?
Postići nekakav sklad, unutarnji mir, da za ničim previše ne žudim, a da sam opet aktivna u svemu i što me zanima.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s