Urečen rastanak bez našeg htijenja obećava i sastanak, zar ne?

Drage čitateljice i čitatelji,

Danas posljednji puta u našoj verziji čitate aforizme i sadržaje portala Zrnca mudrosti uz šalicu kave (ZMUSK). Sa sutrašnjim danom portal ZMUSK prestaje raditi. Njegove stranice se zatvaraju čekajući kupca portala koji možda hoće, a opet možda neće željeti slijediti naš način prezentiranja informacija i raznih sadržaja svojim čitateljima. Zahvaljujemo se svima kojima su Zrnca mudrosti… postali dio svakodnevnog rituala i koji su nas pratili iz dana u dan. Koji su se s nama ili budili ili su provodili popodneva ili odlazili na spavanje. Ili pak, kratili duge noćne sate kada san ne dolazi na oči. Jednako tako zahvalni smo i svima onima koji su nas s vremena na vrijeme samo pokatkad “poluknuli”. I oni su bili naši dragi gosti.

Skromno se nadamo da ste barem “mrvicu” uživali u tekstovima koje smo za vas priređivali i u aforizmima. Da je bilo sve ležerno, poučno i zabavno. I da se bilo ponekad dobro podsjetiti na dobru američku uzrečicu: Don’t worry be happy, koja je i bila slogan našeg portala. Što još reći, osim naš kraj završiti stihovima pojedinih pjesnika. Oni će vam biti poslastica za završetak jednog druženja koje je počelo prije godinu i pol dana tijekom zimskih mjeseci 2013. godine. Točnije, na Sve svete, 1. studenog. Zašto zatvaramo portal ZMUSK za kojeg su neki sveučilišni profesori kazali kako je “spoj-nespojivog”?!

 

“Ovo nije moje vrijeme
ovo nisu moja jutra
nepoznate mračne sjene
buđenja su moje sutra…”
,

pjeva Marijan Ban i Daleka obala

 

Nas možda čeka neka “daleka obala”… Ali slobodni smo vam obratiti se i stihovima srpskog pjesnika Jovana Jovanovića Zmaja koji kaže:

“Gdje ja stadoh – ti ćeš ćeš poći!
Što ne mogoh – ti ćeš moći!
Kud ja nisam – ti ćeš doći!
Što ja počeh – ti oduži!

Kolo mlado, kolo novo,
Nove klice, stara nada
Novo cvijeće stara stabla.
Duše čiste, srca mlada,
Nasljednici svetog žara.”

pisma-pisati-pismo-01

Do viđenja, dragi, doviđenja, ti mi prijatelju, jednom bješe sve. Urečen rastanak bez našeg htijenja obećava i sastanak, zar ne?
(Majakovski)

 

Do novog susreta sa vama, do-viđenja!
Vaši vjerni zmusk-ovci!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s