MAMA, ZBOG ČEGA MI GOVORIŠ KRIVO?

Prepravio formule Einstenove teorije relativnosti, potvrdio Tesline teorije i izumio vjetrocentralu koja može najjaču buru i vjetar pretvarati u iskoristivu energiju!

Ili, kako je Newtonu jabuka pala na glavu, a ing. Željku Margitiću iz Zagreba u Hrvatskom Primorju jaki vjetar odnio šešir s glave i…?!

“Padaj silo i (nepravdo)…!”

Pita mama sina koji ima šest godina: Sine koliko je 9 plus 7?

Sin odgovara: 16!

Mama, Nije, nego 15!

Sin: nije, nego je 16!

Mama: Nije, nego je 15!

Sin: Nije, nego je 16!

Mama: Nije, nego je 15!

Sin: Pa, dobro mama, zač mi stalno govoriš krivo, kada dobro znaš da je 9 plus 7 = 16.

Mama: E, pa sine, ja te učim: Ako nešto znaš i siguran si u to da je to točno, ne popuštaj ni pred kime, ni pred kakvim autoritetom, te i dalje uporno tvrdi ono što misliš da je točno”

(iz knjige, Mama, zbog čega mi govoriš krivo?,
autora Željka Margitića)

“Zato ja ne prezam niti pred autoritetom Einsteina, nego sam nadopunio i ispravio sve njegove formule”, tako je započeo naš razgovor sa ing. elektrotehnike u mirovinu Željkom Margitićem iz Zagreba odnosno iz Hrvatskog Primorja.

Iskustvo koje sam ja stekao kao ing. elektrotehnike mi je poslije poslužilo kada sam razrađivao knjigu Informatika i fizika II. tisućljeća i Mama, zašto mi govoriš krivo?, gdje sam ispravio pogrešne formule od Einsteina o teoriji relativnosti.Inače, sama teorija relativnosti je u redu, jer ona je bazirana na temelju rezultata pokusa, ali su formule netočne, jer je Einstein bio jako slab matematičar. I mene to jako, jako čudi, da do sada to nije http://i.imgur.com/us7m2uL.jpgprije mene nitko vidio. I to su kardinalne greške koje je Einstein napravio koje je uočio moj sin koji je studirao PMF. On mi je svratio pozornost na to, a ja sam nakon toga našao ispravne formule. Ali nitko od novinara, nitko iz Hrvatske nije reagirao. Makar je akademik Vladimir Paar rekao da su moje formule ispravne. I dr. Horvat na fakultetu Elektrotehnike rekao je da su moje formule ispravne.  Akademik Paar je čak uzeo svoje učešće u mojoj knjizi s time da njegov članak u vezi Nikole Tesle odgovara tezi koju sam ja u knjizi izveo. Nikola Tesla je trebao nekoliko nagrada Nobelovih dobiti, a slavu su drugi pobrali. – tako nam je u uvodnoj riječi kazao ing. Margitić.

“Jedva da postoji u fizici zakon jednostavniji od onog prema kojem se svjetlost širi u praznom prostoru. Svako malo dijete zna ili misli da zna da se svjetlost širi pravocrtnom brzinom c=300 000 km/sek. Znamo doista s velikom točnošću da je ova brzina za sve boje ista: jer kad ne bi bilo tako, tada se prilikom prekrivanja neke zvijezde stajačice njenim tamnim pratiocem ne bi registrirao minimum zračenja istodobno za sve boje. Sličnim razmišljanjem, a u svezi promatranja dvojnih zvijezda nizozemski astronom De Sitter je pokazao kako brzina svjetlosti ne ovisi o brzini gibanja tijela koje tu svjetlost emitira. Pretpostavka da bi ova brzina širenja ovisila od smjera u prostoru sama je po sebi nevjerojatna” “Sustavnim pridržavanjem načela relativnosti i zakona o širenju svjetlosti dolazi se do jedno logički besprijekorne specijalne teorije relativnosti” “potpuni opis gibanja dobije se tek onda, kada navedemo kako tijelo vremenom mijenja svoje mjesto. Dakle, za svaku točku putanje moramo navesti u koje vrijeme se tijelo tamo nalazi.” “Događaji koji su u odnosu na pružni nasip istodobni, nisu istodobni u odnosu na vlak i obratno”.

01

“Evo citata Einsteina prilikom tumačenja specijalne teorije relativnosti u njegovoj knjizi Moja teorija: “Zvijezda stajačica u blizini Sunčeva diska, promatrano sa Zemlje, nalazit će se nešto malo odmaknuta od svog, inače pravog položaja što ga na nebu ima kada se Sunce ne nalazi prividno u njenoj blizini već je na nekom drugom kraju neba. Ispitivanje da li taj pomak doista nastupa ili ne zadatak je od najviše važnosti i trebamo se nadati da će ga astronauti uskoro riješiti.

ISPRAVLJENA FORMULA EINSTEINA OD ING. MARGITIĆ ŽELJKA:

02Za v=c y lorentz ———-” beskonačno”, te zbog toga tvrde da foton nema masu. Za v=c ymargitić=2, te ako foton svjetlosti ima energiju onda po teoriji relativnosti ima i masu: m=hf/c na kvadrat. Kada bi masa fotona bila nula, što tvrde fizičari zbog pogrešnog y Lorentzovog faktora, onda ne bi postojala sila na foton, te onda ne bi postojao otklon zraka svjetlosti koje dolazi do zvijezde stajačice.

(ulomak iz knjige, Mama, zbog čega mi govoriš krivo?,
autora ing. Margitić Željka)

Osim toga, Tesla je pobio Einsteinove formule, jer se Tesline čestice mogu gibati brzinom većom od svjetlosti. Sve zvijezde, pa tako i Sunce, emitiraju Tesline čestice. Tesline čestice je moguće dokazati pokusima s vakuumskom cijevi. Moje formule dokazuju da su mjerenja Nikole Tesle , točna! – istaknuo je ing. Margitić, te s ponosom dodao: “Osim toga, ja imam neposrednu životnu “vezu” sa Teslinim rođacima, jer je Teslina sestra rodila kćer Mirjanu koja je živjela kod Tesle u Americi i meni je predavala na susačkoj Gimnaziji engleski jezik”

IZUM ING. MARGITIĆ ŽELJKA:
VJETROCENTRALA KOJA OBARA SVE REKORDE!

Kako sam ja došao na ideju da izumim vjetrocentralu kakvu ne može proizvoditi niti Končar niti Simens? Kako sam porijeklom iz Hrvatskog Primorja gdje puše najjača bura, jedan sam dan išao po velikoj buri i vjetar mi je odnio šešir sa glave. Poslije sam se pitao zašto baš na tom mjestu je tako jako puhalo i što to znači? – sa smiješkom je počeo pričati genezu svojeg izuma ing. Margitić.

http://www.dw.de/image/0,,16148514_303,00.jpgMoje otkriće ide u smjeru da se sa dva puta manje novaca može se proizvoditi dva puta više električne energije nego što to sada proizvodi Simens , Končar ili bilo tko drugi. Da je to istina sad možda meni nećete vjerovati, ali dijagram od Končara govori potpuno drugo od moje teorije. Njihova vjetrocentrala je radila do brzine vjetra 20 m na sekundu. Ako sam ja na teritoriju gdje je 40 m na sekundu, 40 kroz 20 je 2, 2 na treću je 8. Vidite tu u Hrvatskom Primorju nema niti jednoga “koluta” (na karti), jer puše bura 150 km na sat. Drugim riječima i Končar i Simens imaju velike elise kuda zrak bježi, a ne koriste energiju vjetra baš onda kad je ona najjača. Njihove vjetrocentrale ne bi mogle izdržati velike brzine vjetra, jer nisu tako građene. Moja vjetrocentrala je sasvim drukčijeg tipa. Moja vjetrocentrala može raditi do 2,277 MW, a njihova do 230 KW! – istaknuo je ing. Margitić, te dodao: “Najprije sam razgovarao sa Končarom, međutim, Končar je napravio svoje vjetrocentrale koje nije mogao prodati nikome i opekli su se. Ali se tog posla uhvatila tvornica Bimont i Mi Teh građevinsko poduzeće .”

03

Napravio sam četiri patentne prijave i prijavio na Patentni ured i sad je to na ispitivanju pri Ministarstvu znanosti. Inženjer Kristijan Horvat jedan od glavnih inženjera za obnovljive izvore u Tehnološkom parku u Varaždinu je uzeo sve moje projekte i rekao da je sve točno, 04ali da nisam predvidio ispuh zračnih strujnica koje su istrošile i predale dio kinetičke energije na rotaciju. Jasno, sad sam napravi i taj ispuh. Sve je kompletirano i čekaju se sredstva za prototip. Proizvodila bi riječka industrijska zona. Ja neću nikome dozvoliti da stavi “ruku na to”, ako mi ne pokrije troškove mojeg rada. Ja sam pronalazač! I  Amerikanci su došli kod mene čuvši od naših političara što radim. Ja sam im rekao da sam potpisao ugovore sa poduzećima iz Hrvatske, makar nisam napravio ugovore ni sa kime. Jer, je stvar u tome: ako se Amerika obogatila na patentima Nikole Tesle, zašto se Hrvatska ne bi pomogla sa patentima Margitić Željka?! – pita se ing. Margitić.

Ako imate malu brzinu vjetra onda ne možete postići veći napon iz svog generatora veći od napona mreže. Ako nije taj napon veći nego manji on mora biti skopčan. Zašto? Zato, jer onda bi naš sustav postao potrošač energije iz mreže. I umjesto da daje energiju u mrežu on bi vukao energiju iz mreže. I mora biti sklopka iskopčana. A čekaj malo! A zašto da ta energija bude neiskorištena?!  Pa, ja sam onda napravi taj elektronski uređaj koji će onda ukopčat na naš vjetroagregat , na naš generator toplinske otpore koji će grijati vodu u bazenu i koja će onda grijati morsku vodu i svi hoteli će zimi imati bazen sa toplom morskom vodom. I imat ćemo zimski turizam! – naglašava ing. Margitić, te dodaje”  Vi imate najveću potrošnju energije po danu, a  po zimi imate manju i po četiri puta. Ako vi imate četiri puta manju potrošnju na mreži onda vi iz vjetroagregata ne izvlačite svu moguću energiju nego samo jedan dio. A zašto da onaj drugi dio propadne, kad moji programi u mikroasembleru mogu prikopčati otpornike koji će grijati vodu u morskim bazenima hotela.?!”

05A to je bolje i da se grije i morska voda i da se daje struja u mrežu. Po noći će se moći grijati morska voda u bazenima hotela. Tu se ne radi samo o iskorištenju električne energije nego o dobivanju cjelokupne energije.  Baš po noći kad je energija dva puta veća vi imate manju potrošnju. Moji proračuni su da od industrijske zone Rijeka se mogu instalirati vjetrocentrale koje bi više davale energije nego NE Krško! Gdje ubrajam i grijanje morske vode i turizam kao posljedicu toga. Preostaje investitorima da prepoznaju moj izum, moje dobre namjere i da krenu u financiranje i proizvodnju kojom bi se na području Hrvatskog Primorja moglo osigurati nekoliko tisuća novih radnih mjesta kako direktno povezanih sa poslovima na vjetrocentralama; od inženjera do ostalih djelatnika tako i sve vezano uz produžetak turističke sezone, grijanja stanova na drugačiji način sl. Nadam se da će izum naići na razumijevanje i podršku – poručio je inovator, ing. Margitić u ekskluzivnom razgovoru koji je po prvi puta u Hrvatskoj, pa i “šire”, objavljen u rubrici Uz šalicu kave i znanost je zanimljiv (ij)a na portalu ZMUSK.

Urednica portala ZMUSK, novinarka Gordana Igrec
grafički urednik: Šime

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s