Svemir, Zemlja i čovjek “razapeti” između superinteligencije i Boga!?

Je li život na Zemlji nastao tek igrom niza svemirskih okolnosti? Ili pak postoji jedan tvorac koji je prisutan u svjetskim religijama? Prema spoznajama u znanosti, slučajevi su u astrofizici gotovo isključeni.

Prema tome, morao bi postojati tvorac. U Bibliji je to Bog, koji je stvorio čovjeka na sliku i priliku svoju. Međutim profesor Edward Harrison sa Sveučilišta Massachusetts ne misli tako. On vjeruje kako je naš svemir, pa tako i Zemlja, nastao djelovanjem visoko razvijene inteligencije o kojoj mi samo možemo sanjati. Ona je tijekom svog razvitka prošla etape koje prolazi i kroz koje će proći čovjek. Očito, ta je inteligencija pružila čovjeku iste početne uvjete koji su i njoj bili dani prije mnogo milijardi godina. U skladu s takvim obrazloženjem mi bismo doista bili slika i prilika našeg tvorca. Biblija bi, dakle, imala pravo, iako po Harrisonu Bog nije jedna osoba, kako je to u nekim svjetskim religijama.

Harrisonova teorija o visoko razvijenoj inteligenciji što je stvorila život na Zemlji objavljena je 1996. godine u ozbiljnom časopisu Kraljevskog astronomskog društva. Ona je pridobila mnoge pristaše u znanstvenim krugovima. Astrofizičari, naime, sada polaze od činjenice kako, osim našeg svemira, postoje i na tisuće drugih. Jedan od tih prasvemira jest i neka vrsta maternice iz kojeg su izašli ostali svemiri, pa i ovaj naš. On je domovina superinteligencije koja je stvorila nove svemire na način da je u njima moguća pojava života i da tako nastaju nova bića, slična nama.

Prema profesoru Harrisonu, znanost je do sada u mnogome podcjenjivala razvoj inteligencije. Otkako su prije nekoliko stotina tisuća godina naši preci prvi put postali svjesni izlaza i zalaza Sunca, inteligencija se naglo razvijala. Opstane li život, ona će se i dalje razvijati. Za deset ili stotinu milijuna godina, naši će potomci raspolagati sa sposobnostima o kojima mi danas ne možemo niti misliti. Do tada, čovjek će osvojiti svemir i sam će stvarati nove. Neke matematičke spozanje o tim mogućnostima već i danas postoje.

Prema Harrisonu, samo je pitanje dana kada će naši znanstvenici stvoriti umjetnu crnu rupu i na taj način novi svemir. Vrlo je vjerojatno da je taj put razvoja nužnost. Naime, da bi mogli napustiti svemir koji umire, ljudi odnosno inteligentna bića moraju stvoriti novi, u kojem mogu nastaviti život. Postajemo li u tom slučaju isti kao i Bog? Malo vjerojatno. Naime, doseći Božje znanje i savršenstvo čak i onako kakvim ga mi predočujemo, čovjeku nikada neće uspjeti, misli profesor Harrison.

(iz časopisa UFO)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s