Tajne Paškog trokuta!

Odakle velečasnom Zlatku Sudcu stigme na tijelu?
Ili, tajne Paškog trokuta!

Paški trokut, megalitski otisak u obliku jednakokračnog trokuta u blizini Novalje na Pagu, odavno plijeni pozornost medija. 1999. godine otkrio ga je geolog Zdenko Grbavac na brdu Tusto, dok je vršio pregled za lokaciju kamenoloma te je objavio u medijima što je otkrio: Trokutasti oblik sa dvije stranice od 32 metra i jednom stranicom od 22 metra, unutar trokuta je područje drukčije od onog izvan njegovih granica. Na samim granicama trokuta su rupe duboke 30 cm. Prema istraživanjima hrvatskog geologa Stjepana Zvonarića, kamen unutar trokuta kada se izloži ultra ljubičastim zrakama daje crvenu fosforenciju, što znači da je kamen unutar trokuta bio izložen ekstremnim temperaturama.

Crvena fosforencija je vidljiva na licu kamena koji je okrenut prema zemlji, jer je višegodišnjim izlaganjem vremenskim prilikama i suncu crvena fosforencija isprana. Slična svojstva nisu pronađena ni u jednom kamenu u bližoj okolici Paškog trokuta. Hrvatski ufolozi smatraju ga senzacionalnim otkrićem, a njihovo mišljenje dijele tisuće posjetitelja i turista. Do sada je mjesto posjetilo 150 tisuća turista iz cijelog svijeta, a većina je za trokut saznala preko interneta i to stranih sajtova. Na Pagu, točnije na nebu iznad Paga, često se javljaju i neobična nepoznata svjetla, što je također privuklo radoznale.

Na žalost, ovo je mjesto na neki način oštećeno jer su ljudi skupljali kamenje za uspomenu pa su neki dijelovi trokuta sada rupe. Da se to ne bi nastavilo, grad Novalja je zaštitio trokut, iako bi se, da se kojim slučajem takvo što otkrilo u SAD-u, primjerice, mjesto svakako iskoristilo za veliku promidžbu i turističku pozivnicu. Ipak, uz cestu Prizna-Žigljen postavljen je smjerokaz, a do trokuta je uređena i makadamska cesta u duljini od 1, 800 metara.

Zadarski list objavio je članak u kojem se navodi kako su mišljenja o Paškom trokutu različita i često oprečna. Jedni smatraju da je Paški trokut obična prirodna pojava koju ne treba koristiti za turističku promidžbu, dok drugi drže da je Paški trokut zanimljiv fenomen kojega bi se moralo koristiti za turističku promidžbu.

Istražili su ga ufolozi i paleontolozi, razni istraživači amateri i znanstvenici i pojavile su se brojne teorije. Ufolozi smatraju kako je Paški trokut posljedica spuštanja izvanzemaljske letjelice ili trag civilizacije koja je prije više desetaka tisuća godina postojala na Zemlji. Jutarnji list također je pisao kako je u samo godinu dana Paški trokut obišlo čak 30 tisuća gostiju iz cijelog svijeta. Zanimljivo je kako je pronalazak Paškog trokuta, kako tvrde upućeni, bio razlog zašto je velečasni Zlatko Sudac, koji je tada radio u Novalji, dobio stigme. Prema onome što govore upućeni, stigma na čelu Zlatka Sudca pojavila se samo 4 dana nakon otkrića Paškog trokuta. Paški trokut neki povezuju s NLO-ima ili nekim drugim paranormalnim pojavama od prije više desetaka tisuća godina, a neki smatraju da je u njima sadržana i vjerska simbolika.

Izvadak iz “Paški Venture star” – Stjepan Zvonarić

“Besanu noć jednog lovca, pogleda uprtog u zvjezdano nebo, odjednom je uspaničila trokutasta sjena i razbudila pospano pleme. Crni trokut je bešumno klizio ispod zvijezde prema istoku, a kako se našao iznad lovačkog bivaka zaustavio se lebdeći nepomično. Toplinski učinak žeravice dogorjele vatre odao je je prisutnost ljudi. Crni trokut se svojim vrhom poput igle kompasa polagano okrenuo prema jugozapadu i spustio nisko na tlo. Tada je svjetlost jačine Sunca, popraćena pištavim zujanjem, prekrila čistinu pri vrhu brda u obliku velikog bijelog trokuta. Prestrašeni su lovci sa strahopoštovanjem promatrali čudesnu pojavu. Čudo je trajalo kratko, jer se silna svjetlost iznenada ugasila kao što se i pojavila. Crni trokut je obletio njihov vrh i naglo nestao prema istoku. Trokutasti oblik na tlu još je dugo u noć isijavao rumenu svjetlost.”

(iz časopisa UFO)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s