Tito vidio izvanzemaljca!?

Jedna od navodno najstrože čuvanih tajni u Titovoj Jugoslaviji bila je ona od događaju koji se, prema informacijama koje su procurile na internetu, dogodio 1966. godine, a može se nazvati “jugoslavenskim Roswellom”. O njemu su dugo vremena znali samo Josip Broz Tito i nekolicina njegovih najbližih suradnika.

Naime, u studenom 1966. godine u tadašnjoj Jugoslaviji, točnije u Sloveniji pokraj mjesta Otočec, srušila se neidentificirana letjelica oblika diska. Iz nje su pripadnici JNA navodno izvukli tijelo izvanzemaljskog bića.

Beživotno tijelo odmah je prebačeno u Beograd gdje je obavljena obdukcija. Internetom danas navodno kruže autentične fotografije s te obdukcije na kojima se vide tri liječnika i tijelo bića za koje se tvrdi da je izvanzemaljac. O svemu je, navodno, obaviješten Tito koji je i sam, također navodno vidio aliena.

Događaj je bio zataškan, a Kontraobavještajna služba (KOS) uništila je svu dokumentaciju o tom događaju osim fotografije koje sada kruže internetom, navodno ih je objavio nećak jednog od liječnika koji su obavljali obdukciju. Kako piše srbijanski portal Trojka, autentičnost tih fotografija zasad nitko nije doveo u pitanje. One djeluju prilično uvjerljivo, iako napadno sliče onima koje su procurile s navodne obdukcije čuvenog izvanzemaljca u Roswellu u Novom Meksiku.

U ovakvim pričama, obično punim rupa, sve vrvi od navodnih i teško provjerljivih informacija. Možda je u jeku Hladnog rata, želeći se nametnuti kao lider ravnopravan sa sovjetskim i američkim, Tito poželio “imati svojeg izvanzemaljca”? A, tko zna, možda je , s obzirom na njegovu sklonost fotografiranju, Tito sam i fotografirao obdukciju izvazemaljaca odnosno onoga što se tada nalazilo na stolu pred liječnicima.

(iz časopisa UFO)

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s