Abeceda seksualnosti: Ako lažeš, laži spretno, ako ljubiš, ljubi-sretno!

Treba li žena skrivati svoje godine, pitanje je koje se postavlja vječno. I makar ono i bilo dvojbeno, žene su uvijek pokušale “prokrijumčariti” koju godinu naniže, dabome. Kažu da ni muškarci nisu iznimke. Policiji su poznati “falsifikatori” putovnica, školskih svjedodžbi i drugih dokumenata, ali ne da bi zametnuli neki trag zbog kaznenog djela, već zbog “zametanja godina”.

Imaju li žene pravo “na svoju malu tajnu”?

Na to je, vjerujte, teško odgovoriti. Ja mislim da su moje godine “moja stvar”, one se ne tiču nikoga. Pa čak i nisu važne. Volim ljude “bez godina”. Volim one koji lijepo izgledaju, koji se dobro osjećaju. Znam neke koji su sa 40 godina već stari, ali i one koji s dvostruko više na leđima izgledaju ljepše i bolje – znatiželjnije.

Svi mi imamo danas šansu, jer ljudska se dob pomaknula, život se produljio i sve je teže nekome odrediti godine. I to je sjajno! “Ženska pomagala” učinila su slabiji spol, zapravo, jakim. Mnoge se žene drže bolje od muškaraca. Kako i ne bi, kad se estetska kirurgija razvila do neslućenih razmjera. No, tu žene može dočekati opasna zamka. Nije, naime, dovoljno operirati samo lice. Što će vam lice bez bora, a držanje kao stare osobe? Danas se velika važnost pridaje držanju, laganom hodu i mladenačkim pokretima. Nije rijetkost da žena u poodmakloj dobi njeguje noge, pazi na vitkost zglobova, uređuje jednako nokte na rukama kao i na nogama.

Mada ni sama nisam sigurna treba li svaka žena otvoreno govoriti o svojim godinama, mislim da sam pogriješila što sam uvijek iskreno govorila o svojim. Vjerojatno bi bilo bolje da ih nisam otvoreno iznosila, iako moram priznati, da mi je to ponekad bio užitak. Voljela sam promatrati začuđene poglede sugovornika kad bi im rekla koliko mi je “ na leđima”. A gotovo uvijek, i svi davali su mi manje. Možda je, međutim, čar i u tome da ljudi budu u nedoumici, da ih na taj način natjerate da razmišljaju i o vama. Kažu da su žene koje ne žele odati godine, uvijek zanimljivije.

Kad me jedan novinar u Zagrebu upitao otvoreno koliko mi je godina, odgovorila sam mu se smiješeći: “U Parizu nema niti jedne žene starije od 48, pa zašto bi Zagreb bio gori od Pariza?!”

Šaleći se da sam mu dala do znanja da se ženu za godine ne pita, mada ja svoje, kako sam već rekla, nikad nisam skrivala. Svi mi volimo komplimente, bez obzira na to bili muškog ili ženskog roda, a ja se mogu pohvaliti da sam doživjela najveći kompliment koji može doživjeti jedna žena.

Moj sin s obitelji također živi u Ženevi. Jednom u mjesecu idemo na večeru u neki otmjeni restoran. Prije večere on ima običaj popiti pivo, a ja obično čašu vode. Konobar je bio iznenađen mojom narudžbom, pa kao da je htio provjeriti čuje li on to dobro, upita mog sina: “ Zar vaša supruga neće pivo?” Moj se sin nasmijao i rekao: “Moja mama obično prije obroka popije čašu vode”: Vidjela sam da je konobar ostao zbunjen. Taj nesvjesni kompliment uljepšao mi je cijelu večer. I moj sin je bio sretan da mu mama tako dobro izgleda.

Pošto danas nije nikakva rijetkost da žene udaju za mnogo mlađe muškarce, što je nekad bilo nezamislivo, to je borba za dobar izgled žene i razumljiva. I još se danas događa nešto zanimljivo! Recimo, 70-togodišnji muškarac radije će se oženiti jednom 60-togodišnjakinjom nego ženom 30-tih godina. Razlog je vrlo jednostavan i praktičan – s onom nešto starijom život je je jednostavniji i manje zahtjevan. Ona ne traži da ide s njom u disco, nije posebna ljubiteljica bučnih izlazaka, i na kraju, što nije nevažno, ne traži ni previše seksa, koji on više niti ne može dati. Konačno, takva žena iskustveno je bliska njemu i njegovim željama, razmišljanjima i shvaćanjima. A što je čovjek stariji, treba mu više mira, lišenog bilo kakvog suprotstavljanja i rječkanja. Kad sam testirala svoje poznanike što misle o tome treba li žena skrivati svoje godine i tu su odgovori bili različiti. Neki misle da je veoma važno za jedan odnos da žena bude iskrena, pa i u tom detalju neskrivanja godina.

Drugi su suprotnog mišljenja – zašto nekome uskratiti radost da misli da živi sa ženom mlađom od sebe i više od 10-tak godina? Međutim, valja imati na umu da će se laž kad-tad otkriti, I što onda? Još veće razočaranje, nesuglasice pa i razlaz. Žena sama mora procijeniti kad i kome može reći istinu. Nije za svakoga laž, ali ni istina!

Volim ispričati i suprotan slučaj. Jedna mlada djevojka zaljubila se u liječnika koji je bio 10 godina stariji od nje. Oni su hodali neko vrijeme, a on joj je uvijek govorio da se on ne bi nikad oženio onom koja je mlađa od njega. Ona je to tako doslovce shvatila da je falsificirala sve dokumente kako bi “smanjila” razliku. Činilo joj se da bi razlika od sedam godina bila idealna. Na kraju su se vjenčali, imali djecu i on je bio duboko uvjeren kako se oženio ženom koja je mlađa od njega 7 godina. Kad je, pak, ona zašla u ozbiljnije godine, odlučila je svojim krsnim listom dokazati svoje prave godine. Njezin je muž bio bijesan, nije znao što bi poduzeo, ali mu je na kraju ipak bilo drago što je sve bila kadra napraviti njegova odabranica da bi ga zadržala. Na kraju, ta razlika od deset godina i nije bila tako velika.

I što na kraju sugerirati ženama?

Svaka pametna žena svoju sudbinu uvijek drži u svojim rukama. Ako ima posla sa slabićem, sa ili bez koje godine više, njemu je sve jedno. Ako pred sobom ima “lisca” neka i sama bude “lisica”. Godine se ne poslužuju na “tanjuru”. Odgovor se može i izbjeći, a ako to baš nije moguće, neka kaže ono što misli da će ga taj trenutak zadovoljiti. Sutra će svanuti novi dan i nova mogućnost “izlaženja” iz novonastale situacije.

Bitno je da zadržite svoju ljepotu i šarm, a ako to ne možete sami, da odaberete pravog liječnika koji će vam u pravom trenutku pomoći. Kad ja imam bilo kakvih problema, od onih s linijom, izgledom do onih psihološke naravi, ja se obratim u Zagrebu dr. Vesni Gorički Pernek i pola mojih problema je riješeno.

Pametna žena zna u svakom trenutku što joj valja činiti!

(iz knjige Seks liječi sve,
autorice Žuži Jelinek)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s