Abeceda seksualnosti: Erogene zone – prsa, stražnjica, stopala!

Koža – najveći organ, prekriva cijelo tijelo živčanim završetcima. Milovanjem osjetilnih područja živčani se završetci nadraže te nahrupi bujica osjeta spremnih na prasak. Ta na dodir osjetljiva područja nazivamo erogenim zonama.

 

Prsa

Za nju:
Autor Kama sutre Vatsajajana daje dobar savjet muškarcima koji žude otkriti erogene zone svoje partnerice. “On uvijek treba ustrajati na dodirivanju onih mjesta na njezinu tijelu na koje ona svrće pogledom”. To ima smisla ako znate da dodirivanje dojke i bradavice neće baš u svake žene probuditi erotski naboj. Stoga muškarac treba poslušati mig koji se očituje u ženinoj rekaciji (ili izostanku reakcije) dok joj nježno miluje prsa.

Za njega:
Ono što Vatsajajana u Kama sutri spominje jest da se i brojni muškarci neobično uzbude od draškanja po prsima i bradavicama. Ako vaše bradavice reagiraju kad ih vaša partnerica ljubi, siše ili liže, one će vrlo brzo postati na dodir vrlo osjetljive točke i izvor užitaka. Vjerojatno ćete uživati dok vam prsa nježno gnječi ili trlja. Ako pak ne osjećate ništa posebno dok vam izravno miluje prsa ili bradavice, zamolite svoju partnericu da vam pokuša lagano milovati prsa sa strane. To vas katkad može još jače uzbuditi. Dopustite svojoj partnerici da prstima lagano kruži oko vaših bradavica i zatim vršcima prstiju lagano tapka po njima prelazeći s jedne na drugu stranu preko vrha, tako da se njezini prsti zapravo odmaknu od bradavice prije nogo što krenu u suprotnom smjeru. Možda će vas uzbuditi kako vaše tijelo reagira na te osjete. Još će vas više uzbuditi ako vaša partnerica to najprije počne raditi polako, a zatim sve brže.

 

Stražnjica

U oba spola stražnjica može u mozgu probuditi iskonske seksualne nagone – instinkt koji obilježava nas i naše “rođake” majmune. Ženama je obično muška stražnjica više seksi od penisa,  a muškarci su poznati po tome da ih i sam pogled na žensku stražnjicu uzbuđuje. Pravo je malo čudo koliko zadovoljstva može pružiti dodirivanje, milovanje i glađenje partnera po tom dijelu tijela. I ne samo njemu nego i vama.

Za njega:
Vaša se partnerica ne treba ustručavati čvrsto vas dodirivati; u nekih je muškaraca mišićje tako snažno da im je stražnjica pod opipom posve tvrda. Ona može pokušati dlanom ruke kružno dražiti vašu stražnjicu, a vi ćete pri tom osjećati ugodu od takvog poigravanja. Želite li jače uzbuđenje, recite joj da nemate ništa protiv da vam rukama osim stražnjice, draži i druge dijelove.

Za nju:
Nježno milovanje stražnjice može u vama pobuditi dubok osjetilni i erotski doživljaj, baš kao i lagano udaranje dlanom po stražnjici. Od malog pitomog pljeskanja po stražnjici krv će vam se blago uzburkati, a tijelo zatitrati. Vaš partner vjerojatno zna da i iznenadan pljesak po stražnjici djeluje silno uzbudljivo. Naravno, samo ako ga izvede nježno.

 

Stopala

Zvuči neobično, ali masaža stopala pruža nevjerojatne osjetne doživljaje po cijelom tijelu, osobito u osjetljivom unutrašnjem dijelu bedara.

Za njega:
Jagodice stopala treba gnječiti pritiskom na površinu kože. Snažno masiranje ispod nožnih prstiju pokrenut će trnce ugode. Vaša partnerica može na prst nanijeti malo ulja za tijelo i namazani prst pohotno provlačiti između svakog vašeg nožnog prsta prenoseći osjete ravno u vaše spolovilo.

Za nju:
Zamolite svojeg dragog da vam jednom rukom drži petu, drugom nježno uhvati nožne prste i potom stopalo polako okreće opisujući pri tom što je moguće puniji krug. To će pokrenuti osjetne živce s unutrašnje strane bedara.

(iz knjige Kama sutra za ljubavnike 21. stoljeća, autorice  Anne Hooper)

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s