Humanitarna akcija: Helenino pismo

Helenino pismo… za akciju kojom se planira kupiti aparat koji omogućuje jednokratno zračenje u borbi protiv karcinoma dojke, umjesto višekratnih “izleta” po dozu mučnine i slabosti!

Uza sve kampanje, dan narcisa, poznate ličnosti, mi naprosto ne govorimo dovoljno o raku dojke, ne shvaćamo ga dovoljno ozbiljno. Gledamo plakate, ali okrenemo glavu. Mislite li da se to ne može dogoditi vama, ili da to nije tako opasno? Mislite da je vrijedno rizika?

Zamislite svoj život bez majke, bez sestre, bez vaše najbolje prijateljice, bez vaše najdraže učiteljice ili kćeri.

Stvari se mijenjaju sporo, a ovo je doista korisna akcija i hvalevrijedna inicijativa.
Pridružite se i vi!

Lijep pozdrav
Dana 24. 10. 2013. godine, par minuta iza ponoći, umrla je moja mama. Prošao je mjesec i tri dana.

Umrla je nakon petogodišnje borbe s izrazito agresivnim hormonski ovisnim rakom dojke, koji je 2011. godine metastazirao na jetru, kosti i pluća. Tijekom pet godina prošla je kemoterapije, česta zračenja, ponekad joj je bilo toliko loše da nije mislila da može izdržati.

Zašto ovo pišem?

Zato što postoji jedna akcija, koja nije ni približno dovoljno medijski eksponirana. Akcija kojom se planira kupiti aparat koji omogućuje jednokratno zračenje umjesto višekratnih “izleta” po dozu mučnine i slabosti. Nažalost, ta akcija naprosto nije dovoljno uspješna. Uza sve kampanje, dan narcisa, poznate ličnosti, mi naprosto ne govorimo dovoljno o raku dojke, ne shvaćamo ga dovoljno ozbiljno. Gledamo plakate, ali okrenemo glavu. Mislite li da se to ne može dogoditi vama, ili da to nije tako opasno? Mislite da je vrijedno rizika?

Zamislite svoj život bez majke, bez sestre, bez vaše najbolje prijateljice, bez vaše najdraže učiteljice ili kćeri.
Žene, zamislite svoj život u kojem ne stignete vidjeti sve što ste htjele, napraviti sve što ste zamislile, u kojem ne vidite kako vaše dijete završava faks, školuje se, ima karijeru, udaje se/ženi se, ima djecu ili naprosto radi što god ju/ga je volja. Nevjerojatno je teško.

Molim vas, idite redovno na preglede dojki. Molim vas, recite svojim prijateljicama, mamama, sestrama, kćerima, svim ženama oko vas, da idu redovno na preglede. Molim vas, ako mislite da ta cista nije tako benigna kako oni kažu, idite dalje, tražite drugo mišljenje. Molim vas, nemojte olako prihvaćati svijet bez svih žena koje su vam drage i bez vas.

I molim vas, nazovite broj 060 81 00 i darujte 5 kuna za kupnju aparata za jednokratno zračenje. Uključite se. Pričajte o tome.

Molim vas, samo nemojte misliti da se to ne može dogoditi vama.

Oglasi

2 odgovora na Humanitarna akcija: Helenino pismo

 1. Blaženka Ćopić napisao:

  Postovani, ne znam kako ste ovo zabunom objavili pod ovim imenom, jer sam bila samo jedna osoba u nizu koja je proslijedila NECIJI e-mail (nisam to ja napisala i uopče ne znam ništa o navedenom aparatu). Molim da izbrišete moje podatke sa inerneta. Hvala.

  • kinimodemis napisao:

   Poštovana, mi smo kao jedinu inicijatoricu ove akcije dobili na popisu Vaše cijenjeno ime i prezime. S obzirom da ste Vi to demantirali, mi ćemo izbrisati Vaše ime s popisa.

   Hvala na razumijevanju
   Lijepi pozdrav
   urednica portala ZMUSK, novinarka Gordana Igrec

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s