Jer, ti se ljubiš na tako dobar način, nemaš pojma koliko mi značiš, nemaš pojma kako mi nedostaješ!?

Holivudski filmovi nisu baš previše pouzdani kada je u pitanju seks-zapravo, mislimo, da su oni odgovorni za 54 posto odglumljenih orgazama na svijetu zahvaljujući nerealističnim očekivanjima koja stvaraju, ali ovo im priznajemo: znaju kako se ljubiti! Zbog pravoga se poljupca na velikom platnu likovi mogu onesvijestiti, ali i ljudi, ne radi se o nevjerojatnoj kinematografskoj hiperboli, nego samo o dobrom ljubljenju. Do vraga, čak i sam pogled na to ljubakanje može izazvati nesvjesticu.

Vrijeme je da naučimo nešto od matinejskih idola. Možda ćete pomisliti da vam ne treba tečaj obnavljanja znanja, ali mi smo drukčije čule, jer ako svi misle da se dobro ljube, onda ne mogu svi biti u pravu. (Promislite samo: koliko vi ljudi poznajete koji se loše ljube? Vidite? Ne mogu svi biti u pravu!) Često uzbuđenje od prvih pusa ponekad može nadoknaditi nečuvene pogreške u ljubljenju, ali uspješno se zavođenje ipak može nastaviti ili prekinuti zbog poljupca. Jedno je poljubiti nekoga prvi put, ali nešto je posve drugo kada nekome zaklecaju koljena nakon tisuću poljubaca.

Stoga kada slijedeći put na dolasku ili rastanku poljubite svojeg partnera, poljubite ga kao da je to jedino na svijetu, kao da je to više od onoga čemu ste se ikada nadali, kao da ćete za to osvojiti Oskara. Zastanite kako biste se poljubili pred ulaznim vratima prije nego što uđete unutra, poljubite se prije nego što otvorite poštu, poljubite se prije nego što pitate: “Kakav je bio tvoj dan, dragi?” Uzmite lice svojeg partnera u ruke, rukama si međusobno prolazite kroz kosu. Neka vaše usne okrznu uši, obraze, lopatice, mekanu kožu unutar zapešća. I za ime Kupidovo, padnite u nesvijest!

(iz knjige Kako raditi one stvari,
autorica Em i Lo)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s