Preduvjet sigurnog seksa: voda i sapun!

Čiste traperice, tijesne traperice, gaće i bokserice!

Neki se muškarci nikad ne oporave od poraza koji su doživjeli kad su ih naučili ići na tutu pa se osvećuju izbjegavajući sapun i vodu. Tako je lako postići da muškarac (i žena) budu čisti i ugodno mirišu. Potrebno je samo pet minuta tuširanja, deodorans i četkica za zube. Ako imate prepucij povucite ga natrag i operite i taj dio.

Ako ste mladi i nemate jaku bradu, redovito se brijte i nitko to neće primijetiti. Svakodnevno brijanje vrlo brzo dosadi, pa budite sretni ako vam je brada slaba ili vam još ne raste.

 

Čistoća i djevojke

Što se tiče seksualne higijene za žene, navodimo ulomak iz knjige Betty Dodson u kojem opisuje što se događalo na sastancima njezinih ženskih grupa:

“Razgovarale smo o ožiljcima od porođaja, malim usminama koje su nejednake, malim kvrgama i madežima koji izgledaju čudno, klitorisima koji se doimaju premalo i mrskom vaginalnom iscjetku. Govorile smo o genitalnoj higijeni i o tome kako je ispiranje vagine jedna od mogućnosti, ali je ne treba stalno primjenjivati. Budući da većina žena ima bistar ili bijeli iscjedak, to sam oduvijek smatrala normalnim. Nikad nisam rabile jake komercijalne proizvode za ispiranje vagine… Obično je pranje vanjskog spolovila i posezanje samo malo u vaginalni otvor bilo dovoljno. Prije vođenja ljubavi gurnula bih prst u vaginu i onjušila ga i okusila – to mi je davalo osjećaj sigurnosti. Što se tiče provjere okusa o kojem govori Betty Dodson, možda vam se čini malo čudno, ali mi muškarci vam to stalno činimo. I u redu, doista. Možda bi neke feministice rekle: Ako mi trebamo okusiti sebe zašto vi ne biste okusili sebe? Većinom jesmo. Osim toga, što mislite, koji okus osjećamo kad vas poljubimo nakon što ste nam pušile? Korisno je i sjetiti se da prepucij klitorisa katkad skupi istu bijelu tvar kao prepucij na penisu. Štapić za čišćenje ušiju umočen u mineralno ulje pomoći će vam da je uklonite. Možete i iskušati sapun s niskom pH vrijednošću za spolovilo.

 

Tijesne traperice i infekcije

Među stvarima u životu koje najviše iritiraju ljudski organizam, infekcija mjehura kotiraju jednako visoko kao predsjednički govori, nezaposlenost i potresi. Nisu ugodne. Muškarci to obično ne razumiju jer rijetko dobiju takvu infekciju.

Druge su česte ženske infekcije rezultat pretjeranog razmnožavanja stanica kvasca u vagini. To se može dogoditi kad u vagini nastane iritacija ili se poremeti ravnoteža, katkad zbog uzimanja antibiotika. Ravnoteža je obično poremećena kad pH vrijednost premaši 5,5. To znači da je zdrava vagina pomalo kisela. Infekcije kvascem mogu izazvati bijeli iscjedak koji je katkad zgrušan. Mogu izazvati i neugodan miris i svrbež. Kad prvi put dobijete takvu infekciju, svakako pođite ginekologu kako bi se točno dijagnosticirala i liječila. Razgovarajte s ginekologom o tome kako da spriječite infekciju, kako da je dijagnosticirate i koje lijekove da koristite u budućnosti.

Postoje događaji koji mogu povećati vjerojatnost infekcije mjehura i razmnožavanje kvasca. Jedna je odnos kad vagina nije dovoljno vlažna ili kad prezervativ nije podmazan. Mnogo će pomoći kontracepcijski gel ili podmazivač na bazi vode s vanjske strane prezervativa. Obično oboje partnera uživa u dodatnoj skliskosti. Moguće je da su infekcije kvascem povezane s nošenjem tijesnih traperica, hulahopki ili elastičnih tajica. Kada ih nosi, žena se znoji između nogu. Tako bakterije iz rektuma prijeđu na stidnicu. Jedno je rješenje da bacite tijesne traperice ili tajice. Ali, ako ste rob mode, svakako nosite pamučne gaćice i pokušajte čistiti stražnjicu vlažnim rupčićem svaki put nakon velike nužde. Tako ćete spriječiti infekciju bakterijama. I svakako se brišite od naprijed prema natrag. Neke žene kažu da rjeđe dobivaju infekcije ako uzimaju manje šećera ili umjetnog zaslađivača. Ako ste skloni infekcijama, izbjegavajte i podmazivač koji sadrži glicerin.

Muškarci katkad mogu prenijeti infekciju, a da sami nemaju nikakvih simptoma. Ako se to dogodi, morat će uzimati isti lijek kao i žena. Inače će se infekcija vraćati tamo-amo između partnera.

(iz knjige Kako raditi one stvari,
autora Paula Joannidesa)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s