Riječ – dvije o ljubljenju!

 

Pretpostavljam da u seksu dodir ostvarujete ustima jednako kao i rukom. Ali cijelo vrijeme tijekom seksa, vraćajte se neprestano ljubljenju u usta – to je nježno i vrlo, vrlo seksi; to je također vrhunaska prisnost. Ljubljenje samo po sebi umjetnost, sastavni je dio divnog seksa. Svojim poljupcima pokažite partneru što volite. I “slušajte” što vam svojim poljupcima on ili ona govori o svojim željama. Općenito zapamtite ovo:

  1. Neka ne budu odviše vlažni – mislite svilenkasto, ne slinavo.
  2. Jezici neka budu ustrajni ali popustiljivi – a ne tvrdi i prodorni.
  3. I usne trebaju biti osjetljive – mislite senzualno i toplo.
  4. Dodirujte se i učite kako postići odličan seks

Dok se seksamo u najmanju smo ruku jednako tako osjetljivi kao i kad razmišljamo o seksu. Dapače, vjerojatno i više jer sad je u igri mnogo više toga – ugoda trenutka, vrhunac radosti i svi oni emocionalni nagovještaji i posljedice. Stoga je u seksu, više nego u bilo čemu drugome, u bilo kojoj aktivnosti, najbitnija iznimna osjetljivost. Upravo ovdje dodir dobiva izvanrednu važnost jer dodir je nježni vodić od najblažeg zvuka ili riječi, a manje je podložan pogrešnom tumačenju od izaraza lica.

Dodir pokazuje, objašnjava, vodi…

On vodi vašeg partnera sasvim lako, možda i nesvjesno, a možda i ugodno svjesno, do mudrih spoznaja o vama samima i o vašoj jedinstvenoj seksualnosti. Kod dodira nema mogućnosti da se osramotite, ne može biti naznaka (prešutnih ili otvorenih) o tome da niste tako strastveni u krevetu, nema baš nikakve sramote na bilo kojoj strani. Poruke dodira koje vrlo lako usvajamo su: “Ovakav (ovakva) sam, ovako to volim, ovako volim tebe i ono što ti radiš.”

  • Držite partnerovo tijelo obgrljeno rukama i njima popuštajte stisak ili ga privlačite k sebi.
  • Odmjeravajte njihovu primljivost za vaše poruke i povećavajte ili smanjujte čvrstinu dodira. On (ona) će možda reagirati na najmanji pritisak ako je naviknut “osluškivati” dodire ili će mu trebati jača naznaka onoga što “govorite”.
  • Ako vam se sviđaju mjesta na kojima vas partner dodiruje, ali želite da prilagodi jačinu ili brzinu dodira, pokažite mu to tako da svojom rukom povedete njegovu. Ili mu, ako je vaš partner osjetljiv, pokažite način na koji želite da vas dodiruje tako što ćete vi na taj način dodirivati njegovo tijelo.
  • Ako vam se ne sviđa kako vas partner dodiruje – nije pogodio prava, ona najbolja mjesta – tada mu to i opet pokažite svojim dodirom. Uzmite ga za ruku ili, ako je potrebno, prste i pomičite ih nježno ali odlučno do mjesta koje je za vas ono pravo.

(iz knjige Mislite seks, sedam tajna seksa uma, tijela i duše, Jenny Hare)

.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s