Seksualna praksa u muškim istospolnim vezama!

 

Muškarci prakticiraju širok raspon istospolnih seksualnih aktivnosti – mnoge su od njih iste kao heteroseksualne aktivnosti. Također, u homoseksualnoj vezi ljubav i briga mogu biti jednako snažni kao i u bilo kojoj heteroseksualnoj vezi.

Zbog dramatičnog učinka koji je AIDS imao na homoseksualnu zajednicu, nabrojat ću homosekuslane aktivnosti prema stupnju njihove sigurnosti – što je glavni razlog zabrinutosti i kod homoseksualaca i kod heteroseksualaca. Posebno želim da mlade homoseksulne osobe čuju ovu poruku o sigurnijem seksu. Iako je starija homoseksualna populacija koja je vidjela kako su mnogi njezini članovi patili i umrli, prihvatila praksu sigurnijeg seksa, izvještaji i dalje pokazuju da se mladi homoseksualci još uvijek poigravaju s opasnošću. Samo se nadam da će početi koristiti siguran seks prije nego bude prekasno.

Najsigurniji je svakako voajerizam; to jest, gledanje drugih prilkom seksualnih odnosa. Ta se aktivnost može usporediti s heteroseksualnim muškarcima koji du u topless barove, iako zbog atmosfere u homoseksualnim barovima postoji veća vjerojatnost da će masturbacija također pratiti voajerizam među homoseksualcima.

Grupna masturbacija je još jedna uobičajena praksa u određenim homoseksualnim zajednicama. To može biti ili masturbacija jedne osobe u prisutnosti drugih ili međusobna masturbacija koja se ponekad radi u krug tako da jedan muškarac masturbira onog pored sebe, a taj onog pored sebe i tako dalje. Zbog opasnosti od AIDS-a većina velikih gradova ima klubove u kojima se homoseksulaci mogu okupljati i zajedno masturbirati. Takvi klubovi obično imaju stroga pravila protiv drugih, opasnijih oblika seksa.

Frontalni sudar je naziv koji se primjenjuje na aktivnost u kojoj dvojica muškaraca traljaju tijela jedan o drugog, obično do orgazma. To se smatra sigurnom seksualnom aktivnošću.

Felacija, oralno-penisni seks, smatra se najčešćim oblikom seksualnih aktivnosti među muškarcima. Budući da je opasnost od spolno prenosivih bolesti veća ako jedna osoba drugoj ejakulira u usta, to se često izbjegava. Zbog isteka Cowperove tekućine oralni je seks ipak opasan osim ako osoba na kojoj se izvodi felacija ne nosi kondom. Ljubljenje drugih dijelova tijela ne nosi rizik, osim analno ljubljenje ili obrubljivanja, kojim se mogu prenijeti mnoge spolne bolesti.

Najriskantniji oblik muškog istospolnog odnosa je analni seks pri kojem jedan muškarac stavlja svoj penis u anus svog partnera i zatim se pokreće dok ne doživi orgazam. Osoba u čiji se anus prodire također može osjtiti užitak stimulacijom prostate i rektuma na ovaj način. Prijenos spolnih bolesti najčešći je tijekom analnog seksa jer ejakulat može sadržavati viruse.

Budući da se stijenka rektuma često ošteti i rastrga tijekom ovakve seksualne prakse, virusi tada lako ulaze u krvni tok. Uporaba kondoma je nužna za sigurniji analni seks, iako je vjerojatnije da će, zbog količine fizičke aktivnosti, kondomi puknuti tijekom analnog, nego tijekom vaginalnog seksa. Stoga je čak i s kondomima analni seks riskantna aktivnost.

(iz knjige Seks za neznalice, dr. Ruth K. Westheimer i Pierre A. Lehu)

.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s