Što kad je spolni odnos bolan?!

I muškarci i žene mogu doživjeti bol tijekom spolnog odnosa, tehnički poznatu kao dispareunija. Mogu postojati medicinski razlozi za njezino postojanje. Ako je prepucij muškarca prenapet, može osjećati bol u stanje jake seksualne uzbuđenosti.

Jednostavna operacija uklanjanja prepucija riješit će problem. Bol prije ili kod ejakuliranja vrlo je rijetka, i također ima medicinski uzrok. Kod žena bol može biti uzrokovana zdjeličnim infekcijama, unutrašnjim ožiljcima ili velikim brojem ostalih problema. Ako jedno od vas trpi bol tijekom spolnog odnosa, cjelovit pregled kod liječnika treba biti vaš prvi korak.

Neke žene otkrivaju da im je odnos neugodan samo u određenim položajima, možda pri dubokom prodiranju. Žena, također, može otkriti da su joj određeni položaju postali neugodni ili problematični nakon operacije kao što je zamjena kuka. U tim slučajevima, eksperimentiranje s položajima otkrit će koji je položaj ugodniji i bolji.

Ponekad žena doživljava bol tijekom odnosa, jer nije dovoljno navlažena. To se može dogoditi u kasnijoj životnoj dobi. Ako je žena inače seksualno uzbuđena uporaba podmazivača., KY želea, nerijetko rješava problem.

Međutim, češći je slučaj da se žena ne ovlaži, jer nije dovoljno seksualno uzbuđena. Ona govori “da” kad njezino tijelo govori “ne”. U tim slučajevima najkorisniji je program čulnog fokusa. Par ostaje na njemu sve dok ne otkriju što je potrebno da žena uživa u seksualnom dodiru i seksualno se uzbudi.

(iz knjige Seks u ljubavnim vezama,
autorice Sarah Litvinoff)

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s