Žene vole one trenutke kada vođenje ljubavi još nije mahnito!

Tko kaže? Priznajem, većina nas ne bi voljela vatrenu rundu seksa bez orgazma; ali najučinkovitiji orgazmi ne moraju uključivati penetraciju. Mnogi od vas znaju kako žene obično trebaju dodatnu stimulaciju klitorisa kako bi doživjele vrhunac, a skoro će sve žene brže postići orgazam ako ih se dira prije ili tijekom penetracije. No, neki od vas možda ne znaju kako postoji veliki broj muškaraca koji vole penetraciju, ali brže ili intenzivnije svrše kod oralnog seksa ili masturbacije ili neke kombinacije toga drugoga. Kod fantastičnog vođenja ljubavi, čini mi se, radi se o postizanju sjajnog orgazma na kraju sve jače ekstaze. Ako ste blizu orgazma za vrijeme oralnog seksa, zašto prijeći na penetraciju ako će to prekinuti nešto što je bilo vrlo zadovoljavajući spoj osjeta.

 

Njemu to treba!

“Ali”, kaže ona, “njemu to treba”. Zbilja? Jeste li ikada probali tako vještu predigru da vas zamoli za još? Zapravo, mislim kako većina žena odmah prelazi na penetraciju, ne zato jer njemu to treba, nego zato što je to mnogo lakše pružati nego oralni seks ili razmišljati o tome kako ga točno dovesti do orgazma dodirujući ga. Penetracija je koji put način na koji lijene žene muškarca dovode do orgazma. Vjerojatno bi bio jednako sretan kad bi ga se golicalo dodirivanjem ili oralnom stimulacijom i dražilo sve dok on jednostavno ne može. Ali, priznajem, to zahtijeva malo više truda.

 

Njoj to treba!

Pa, možda ona misli kako joj treba. Žena će jako nastojati biti sve što njezinom ljubavniku treba, a njemu treba da ga ona želi. Tako da ona pokazuje koliko ga želi time što ga moli da uđe u nju. Oprostite mi što sam malo skeptična. Sigurna sam kako ona koji put ne može dočekati da on uđe u nju, ali koji put to i ne djeluje tako potrebno, a ona ipak moli-ako misli kako je to potvrda koja njemu treba. Većinu vremena misli kako bi mogla i bez toga, dok ju se vješto stimulira na neki drugi način. Postoje mnoge žene koje doživljavaju orgazam kad ih se dodiruje ili liže i koje bi voljele kada bi njihov partner počeo takvom vrstom predigre i završio s njom. Čula sam sljedeću izjavu – i ispričavam se što sam zaboravila tko ju je prvi zapisao: “Predigra je nešto što se događa prije nego li partner zaboravi na vas!” Žene vole one trenutke kada vođenje ljubavi još nije mahnito, još izgubljeno u vlastitom užitku, već senzualno, komunikativno i u porastu uzbuđenja. Sporije, čak tromo glađenje u predigri ne zamjenjuje užitke snošaja, ali nije niti na drugom mjestu. Ako se žena sjeti kako partneri žele postići međusobni užitak, a ne nužnost obavljanja određenih činova čitavo vrijeme, ili određeni redoslijed u kojem se činovi moraju odvijati, onda će se prestati oslanjati na samo jedan seksualni scenarij i uživati u raznovrsnosti koju donosi novo vođenje ljubavi.

 

(iz knjige Sve što znate o ljubavi i seksu pogrešno je,
Pepper Schwartz)

Komentiraj