Ljeto za djecu u Školskom muzeju u Zagrebu

Prvi put Hrvatski školski muzej otvara vrata učenicima nakon kraja školske godine kroz obrazovni program, radionice i igru.

Baš bismo mogli ovog ljeta u Školskom muzeju naučiti jesu li djeca uvijek išla u školu? Učimo li mi danas isto što se učilo nekada? Kako se postaje učiteljica ili učitelj i što se skriva u Pariškoj sobi? Smiju li učiteljice koristiti šibu i moraju li učitelji imati brkove i bradu? Što je to gombaonica i zašto učenici danas ne nose uniforme? Ima li u Muzeju Indijanaca? Prijavi se u Hrvatski školski muzej i dobit ćeš odgovore na ova i mnoga druga pitanja.

Kroz petodnevni program u Hrvatskom školskom muzeju sudionici će na poučan i zabavan način saznati mnogo o nastanku i razvitku hrvatskog nacionalnog školstva, o tome kako je nekada bilo biti učenik, iz čega se učilo i na čemu se pisalo te je li škola bila obavezna. Hrvatski školski muzej jedini je muzej usko specijaliziran za područje školstva i svojom iznimno bogatom i vrijednom građom već 114 godina privlači generacije i generacije učenika i studenata, ali i one malo starije koji se s nostalgijom sjećaju svojih školskih dana.

Program „Ljeto u Školskom“ je namijenjen djeci od 9 do 12 godina, uključuje stručno vodstvo kroz stalni postav, radionice i igraonicu. Program počinje 29. lipnja, a odvijat će se kroz pet dana od 9 do 12 sati. Broj sudionika je ograničen. Cijena petodnevnog programa je 250 kuna.

PRIJAVE SE VRŠE TELEFONOM NA BROJ MUZEJA  01 / 48 55 716 ili elektronskom poštom na e-mail hsm@hsmuzej.hr

Raspored programa i ostale informacije o programu nalazi se na našim web stranicama http://www.hsmuzej.hr

KONTAKT I INFORMACIJE

Ivana Dumbović Žužić, muzejska pedagoginja  (01/4855 716 ili 099/5097 459)

Program – raspored

Nova slika

PRIJAVE SE VRŠE TELEFONOM NA BROJ MUZEJA  01 / 48 55 716 ili elektronskom poštom na e-mail hsm@hsmuzej.hr

Komentiraj