Seks tijekom mjesečnice

Neki se ljudi boje odnosa tijekom mjesečnice. No mjesečnica zapravo ni jednom od partnera ni na koji način ne škodi. Štoviše, kontrakcije orgazma istiskuju nakupljene tekućine iz maternice pa su grčevi blaži. Možete li zamisliti majku kako kaže svojoj četrnaestogodišnjoj kćeri: “Dušo, ako imaš grčeve, pokušaj masturbirati.” Umjesto toga, kupuju im lijekove.

Odnos sa ženom koja ima mjesečnicu katkad je osobito ugodan zbog sljedećih razloga: Vagina je dobro podmazana. Netaknutost od mjesečnice može omogućiti ženi doista sjajan orgazam. Neke su žene posebno narajcane tijekom mjesečnice, možda je tako zbog hormonalne promjene ili su možda opuštenije jer je manje vjerojatno da će zatrudnjeti, iako rizik od trudnoće i dalje postoji. Druge žene, koje ne uživaju u seksu s partnerom, možda se raduju mjesečnici kao izlici da ga izbjegnu.

Što se tiče estetskog aspekta odnosa tijekom mjesečnice, mrlje s plahta obično se dobro operu, ali je li važno i ako se operu? Muškarci isto toliko krvare tijekom žestoke utakmice američkog nogometa i to smatraju znakom hrabrosti.

A što se tiče estetike oralnog seksa tijekom mjesečnice, neki parovi s tim nemaju problema, a neki imaju.

Ako se žena osjeća neprivlačnom

Valja imati na umu da su neke žene odrasle u obiteljima koje nisu imale pozitivan odnos prema njihovim biološkim procesima. Stoga se mogu osjećati neprivlačno i misliti da ih nitko ne može voljeti dok imaju mjesečnicu. Ako je tako s vašom partnericom, izaberite trenutak kada se ne osjeća tako neprivlačno pa porazgovarajte o tome. Jedno je osjećati se loše kad ste učinili nešto glupo, ali u mjesečnici nema ničeg glupog. Osim toga, ako ste ikad morali čekati mjesečnicu koja je kasnila naučit ćete je smatrati najboljom prijateljicmo ljubavnika.

Zanimljivi podaci

Znanstvenica Margie Profet sa Sveučilišta Berkley vjeruje da je mjesečnica nastala kao oblik zaštite maternice od štetnih bakterija i virusa koje unosi muški ejakulat. Ona mjesečnicu ne smatra nepotrebnom, nego korisnim načinom sustavnog sprječavanja infekcije. Drugi se ne slažu s njom.

U nekim primitivnim društvima žene nisu osjećale bolove ni grčeve tijekom mjesečnice dok ih nisu spasili zapadnjački misionari i njihove američke žene.

Na Olimpijadi 1976.godine jedna je američka plivačica osvojila nekoliko zlatnih medalja i srušila svjetski rekord dok je imala mjesečnicu. Prava je sramota što nije dobila veliki honorar za reklamiranje vrste tampona koji su joj pomogli da tako dobro pliva.

Nema apsolutno nikakvih dokaza da mjesečnica utječe na ženin intelektualni, školski ili poslovni uspjeh. Možda nije ugodna, ali ne smanjuje njezinu sposbnost da misli ili djeluje.

(iz knjige Kako raditi one stvari, Paul Joannides)

Komentiraj